Vesa Ranta Manse PP:n valmennuspäälliköksi
Julkaistu: 30.09.2024 17.50

Vesa Ranta Manse PP:n valmennuspäälliköksi

Vesa Ranta aloittaa Manse PP:n valmennuspäällikkönä 1.10.2024


Vesa ”Vekke” Ranta on ns paluumuuttaja, hän ollut mukana kehittämässä manselaista pesäpalloa vuosia.
Pesäpallotaustaa Vekkeltä löytyy niin pelaajapuolelta kuin pelinjohdostakin sekä toimihenkilöpuolelta seuratoiminnasta hyvin kattavasti.

Viimeiset neljä vuotta Vekke on ollut toisaalla; vuoden Ikaalisten Tarmon miesten Ykköspesisjoukkueen valmennusstaffissa ja kolme vuotta Porin Pesäkarhuissa Pesäkarhut Akatemian pelinjohtajana ja päävalmentajana sekä seuran junioripuolen valmennuspäällikkönä.

Olit Vekke neljä vuotta poissa tamperelaisesta pesiksestä, mitä ajatuksia tulevasta?

"Jonkin verran on Tammerkoskessa vettä virrannut sen jälkeen tosiaan.

Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä Mansen junioripuolen valmentajien kanssa kuunnellen, tukien, ohjaten, sparraten, linjaten ja johtaen. Työnkuvani on paljolti eri rajapinnoissa toimimista sekä seuran sisällä että alueellisesti ja sitä kautta uskon saavani hyvän käsityksen missä ovat ne suurimmat kehityskohteet ja tarpeet. Alussa varmastikin ikäluokat D-B ovat ne mihin suurin panokseni kohdistuu, mutta se ei toki tarkoita etteikö nuorempiakin ikäluokkia huomioitaisi.

Nämä ovat työtehtävinä sen luontoisia, ettei näissä koskaan astuta kenenkään jättämiin saappaisiin vaan koitetaan löytää ne omat saappaat ja lähteä niillä tekemään oman näköistä tapaa toimia"

Millaisena näet Tamperelaisen pesäpallon/pesäpalloyhteisön?

"Tamperelainen pesis elää voimakasta kasvun aikaa, juniorimäärät ovat kasvaneet huimasti ja se tuo tottakai mukanaan haasteita, onneksi pääosin positiivisia sellaisia.

Tärkeintä on yhteisöllisyys, keskusteluyhteyksien on toimittava läpi koko toimintakentän, se on ainoa tapa viedä läpi seuran linjauksia. Meidän kaikkien jotka valmennamme, on ymmärrettävä miksi teemme sitä, keitä ja mitä varten, eli ne intressit miksi valmennamme ja ohjaamme.
Kun nämä asiat ovat kirkkaina mielissämme, niin meillä on mahdollisuudet viedä yksilöitä eteenpäin, saavutukset kyllä tulevat sieltä toiminnan tuloksena aikanaan."



Manse PP:n puheenjohtaja Niko Huovinen on iloinen Vekken aloittaessa Manse PP:n uutena valmennuspäällikkönä. ”Vesan valintaa tehtävään puolsivat hänen aiempi kokemuksensa vastaavista tehtävistä. Myös Mansen sekä Pirkanmaalaisen pesäpalloväen tunteminen jo pitkältä ajalta on pelkkää plussaa.”
”Valmennuspäällikön tärkein työtehtävä on seuran juniorivalmentajien ohjaus ja tukeminen ja samalla luoda seuran urheilutoimenlinjauksia ja jalkauttaa niitä seuran arkeen. Vesa tulee lisäksi jatkamaan jo aloitettua työtä pelaajapolkujen rakentamiseksi yhdessä mm. Ikaalisten Tarmon sekä Mansen edustuksen kanssa” Huovinen jatkaa.

Tervetuloa takaisin Manseen Vekke!

Manse PP ry

y-tunnus 1960513-0

osoite: c/o Hämeen Liikunta- ja urheilu

Kuntokatu 17

33520 Tampere



Verkkolaskuosoite: 003719605130

Verkkolaskuoperaattori: 003721291126 

(Pankkiverkosta lähetettäessä DABAFIHH)

Paperilaskut: 19605130@scan.netvisor.fi