Vuoden 2021 palkitut
Julkaistu: 13.09.2021 19.57

Vuoden 2021 palkitut

Manse PP:n junioreita, nuoria pelaajia ja valmennusta palkittiin keskiviikkona 8.9. Superin miesten välieräpelin tauolla.

G-tytöt

Emma Kiikka - kauden kehittyjä. Emma on ottanut kauden aikana ison harppauksen eteenpäin pesistaidoissa.

Peppi Ristimäki - kauden harjoittelija. Peppi on ollut innokkaana ja positiivisella asenteella mukana harjoituksissa.

G pojat

Niklas Wendell

Adam Salonen

Jooa Tienvieri

Iivo Huovinen
Kaikki pojat ovat kauden aikana kehittyneet todella paljon. Ovat erittäin ahkeria treenaamaan ja janoavat tietoa pesäpallosta koko ajan lisää. Toimivat tekemisellään ja olemisellaan loistavina esimerkkeinä muille pelaajille.

F tytöt

Paju Mäkihannu, kehittynein pelaaja:
Paju tuli ensimmäistä kertaa pesäpalloharjoituksiin kauden alettua. Ahkera harjoittelu ja lukuisat pelit ovat kehittäneet Pajun pelitaitoja hienolla tavalla. Paju on yksi joukkueen nopeimmista etenijöistä ja ulkopelissä hän pysäyttää pallon tarvittaessa vaikka jaloillaan.

Mette Mustasilta, esimerkillisin pelaaja:
Mette on omalla toiminnallaan esittänyt hyvää esimerkkiä joukkueen nuoremmille pelaajille. Meten taidot ovat kehittyneet ahkeran harjoittelun johdosta ja kokemus on tuonut myös rohkeutta peliotteisiin! Mette on neuvonut ystävällisesti muita pelaajia harjoituksissa ja hyvillä kysymyksillään huolehtinut, että koko joukkue saa vastaukset mieltä askarruttaviin asioihin.

F pojat

Sampo Mäkinen - Kauden onnistuja ulkopelissä

Oskari Syrjä - Ahkera treenaaja

E-tytöt

Vuoden kehittyjä: Linda Härkönen
Linda on kuluneella kaudella kehittynyt valtavasti jokaisella pesäpallon osa-alueella. Lajitaitojen lisäksi myös peliäly ja henkinen kantti ovat ottaneet ison harppauksen eteenpäin.

Vuoden tulokas: Rosanna Oksala
Rosanna liittyi mukaan joukkueeseen vasta viime syksynä, mutta on osoittanut huimaa potentiaalia ja kehittynyt valtavasti viimeisen vuoden aikana.

Vuoden luottopelaaja: Fanni Aalto
Fanni on ollut koko kauden takuuvarma suorittaja niin ulko- kuin sisäpelissäkin. Fanni myös hoiti ansiokkaasti koko kesän joukkuekavereiden valitsemana kapteenin luottamustehtävää.

Vuoden röyhkein pelaaja: Saima Sauna-aho
Saima on todella röyhkeä pelaaja, joka käytti kesän peleissä jokaisen etenemismahdollisuuden hyväksi. Myös ulkopelissä lukkarina pelannut todella rohkeaa ja taktista peliä aiheuttaen vastustajille paljon päänvaivaa.

E-pojat pelisarja

Elias Lehtinen, vuoden kehittyjä ja aktiivinen treenaaja.

Konsta Viitanen, hyviä oivalluksia pelistä ja omista suorituksista. Aina myös tsemppaamassa pelikavereita.

E-pojat (E-10 kilpa):

Lauri Toivola vuoden sisäpelaaja:
Lauri on huippunopea etenijä ja joukkueen sisäisen kunnaritilaston voittaja. Lauri on ottanut tänä kesänä ison kehitysaskeleen omassa pelissään.

Tommi Toppari vuoden ulkopelaaja:
Tommi on hoitanut kilpasarjan peleissä luotettavasti pesävahdin vaativaa paikkaa sekä esittänyt hienoja otteita pelisarjan lukkarina.

E-pojat 09 kilpa:

Miko Väistökoski, innokas ja ahkera treenaaja.

Ville Toivonen, innokas ja ahkera treenaaja.

D-tytöt pelisarja

Riikka Helin
Pelisarjan luottopelaaja ja pelinjohtajan unelma, kuka sisäpelissä hoiti tilanteen kuin tilanteen. Ulkopelissä lukkarointi ja taktinen pelaaminen nousi uudelle tasolle. Kaikinpuolin vahvaa tekemistä!

Senja Järvinen
Kehittynyt huimasti kauden aikana. Itsevarmuus lisääntynyt onnistumisien myötä. Tunnollinen ja arkena reenaaja.

D-tytöt kilpasarja

Moona Hänninen löysi uudelleen liekin pesikseen ja kauden edetessä nousi periksiantamattomalla tekemisellään joukkueen johtavaksi pelaajaksi.

Alli Penttilä johti kapteenina joukkuetta suurella pesis-sydämellä. Periksiantamaton pelaaja, niin peleissä, kuin harjoituksissa.

D-pojat

Petteri Sakki
Petteri on joukkueen kantavia voimia niin sisä- kuin ulkopelissä. Hän on todellinen joukkuepelaaja, joka ei pidä itsestään meteliä, mutta ratkoo otteluita. Petteri on kehittynyt isoin harppauksin kuluvalla kaudella.

Ville-Pekka Eskelinen
V-P on ratkonut kesän aikana pelejä loistavalla lyöntipelillään. Letkeillä jutuillaan V-P on ylläpitänyt hyvää joukkuehenkeä ja näin auttanut joukkuetta menestymään.

C-tytöt:

Kauden onnistuja: Lilli Mäkelä
Lilli on tunnollinen treenaaja ja on pelannut kesän aikana D- ja C-tyttöjen kilpasarjassa, naisten maakuntasarjassa ja naisten suomisarjassa. Lilli on kehittynyt erityisesti vaativalla lukkarin tontilla, on älykäs pelaaja. Sisäpelissä Lillin vahvuutena on monipuoliset vaihtolyönnit ja peliäly.

Kauden tsemppari: Carita Varheenmaa
Carita on osoittanut sitkeyttä ja määrätietoisuutta kuntoutumisessaan talvisen loukkaantumisen jäljiltä. Carita on jaksanut tsempata muita joukkuekavereita, vaikka ei itse ole tositoimiin päässytkään vasta kuin elokuussa. Pelaamaan päästyään Caritasta huokuu nauttiminen pesistä kohtaan ja Carita osaa tsempata myös muita.

C-pojat pelisarja

Vuoden kehittynein: Kalle Mattsson. Vasta ensimmäinen pelivuosi, mutta varsinkin ulkokentällä hienoja suorituksia.

Vuoden pelaaja: Raine Selkilä. Joukkueen johtava pelaaja sisä- ja ulkopelissä hyvillä lyönneillä ja kovalla heittokädellä.

C-pojat kilpasarja

Antti Lepola – Peluri
Nuorempi C-poika, joka haastoi ennakkoluulottomasti itseään vanhemmat, suomen eliittiin kuuluvat joukkuekaverit. Kauden aikana kasvoi ja kypsyi valmennettavana todella paljon. Oppi ottamaan oleelliset asiat vastaan ja analysoimaan omaa pelaamistaan ja harjoitteluaan. Ja kun ei kumarrellut itseään vanhempia vastustajia, niin näiden asioiden summana nousi lukkariksi jopa poikien ykköspesiksen koviin, merkityksellisiin peleihin, sekä miesten suomensarjaan. Pelaaja, joka syttyy ja puhkeaa kukkaan sitä paremmin, mitä kovempaan paikkaan laittaa. Todellinen peluri!

Toma Heikkilä –Taistelija
Elää ja hengittää pesistä. Toma on pelaaja, joka jättää aina kaikkensa kentälle, oli kyse sitten pelistä tai harjoituksista. Ei luovuta koskaan ja pelaa ja harjoittelee aina täydellä sielulla. Ei todellakaan pikkuvaivoista valita ja välillä kun joutui huilaamaan harmillisten isompien vammojen takia pakosta, niin silti kulki joukkueen mukana kaikki reenit ja pelit sekä tuli tervehdyttyään mukaan entistä kovempana. Huippupesäpalloa seuraavat, laittakaahan nimi muistiin, sillä tämä sähäkkä, voitontahtoinen, kovalla kilpailuvietillä varustettu ruutitynnyri on pelaaja, josta kuullaan vielä!

Naisten maakuntasarja

Viivi Vahtolammi
Etukentän liikkuva työmyyrä. Nopeutta, terävyyttä ja tahtoa löytyy, kaikki tärkeitä ominaisuuksia kilpaurheilijalle. Viivi oli koko kesän sitoutunut peleihin ja tähän joukkueeseen.

Elina Nurkkala
Pelinjohtajan unelma. Hoitaa mailanvarressa tilanteen kun tilanteen kylmän viileästi. Omistautunut joukkueelle, ahkera treenaaja ja aina paikalla (vaikka usein myöhässä).

Naisten suomari

Liisa Aumala ja Miia Niemelä.
Molemmilla pelillisesti kova tasonnosto vuodessa vaikeasta (koronan täyttämästä) harjoituskaudesta huolimatta. Läpi kauden joukkueen kantavia voimia sekä sisä- että ulkopelissä.
Miia tietysti vielä pukukoppipelaajana ja kapteeniston jäsenenä erittäin tärkeä muutenkin joukkueelle.


Miesten maakuntasarja

Iiro Jalava
Iirolla kauden aikana tarkkaa pelinlukua ja oikea-aikaisuutta sekä luotettavuutta ulkopelissä. Sisäpelissä jämäköitä kotiutusratkaisuja.

Juhani Huhtala

Selkeää kehittymistä edelliskaudesta ja kauden sisällä sekä vaativassa kopparipelissä että ulkopelin etenijäroolissa. Pyyteetöntä roolin hoitamista sekä hienoa kehittymistä vaihtotilannepelaamisessa.

Poikien ykköspesis

Perttu Niskanen – Esimerkkipelaaja
Pertun rauhallinen olemus, järkevät lyöntiratkaisut kovilla prosenteilla ja esimerkillä johtaminen olivat Poikien ykköspesiksen pelin koossa pitävä voima. Pelistä toiseen muuttuvan kokoonpanon pysyvä ja vankkumaton kivijalka. Toi minulle pelinjohtajana varman olon sisäpelin perussapluunan pyörittämiseen ja kasvoi koko ajan enemmän joukkueen luottopelaajaksi. On pelaaja, jolta saa mitä pyytää. Työmyyrä, joukkuepelaaja, luottoratsu, varma suorittaja ovat sanoja, jotka sopivat hyvin kuvaamaan Perttua. On myös kenttien ulkopuolella fiksu ja toiset huomioon ottava ihminen ja tämä on tärkeä ominaisuus, koska joukkueurheilussa elimme yhdessä käsittämättömän määrän tunteja lokakuun alusta tähän päivään asti.


Eelis Enden – Eniten kehittyt pelaaja
Eelis kehittyi urheilijana todella paljon lokakuusta tähän päivään kestäneellä sesongilla. Ymmärsi mistä harjoittelussa on kyse ja kun fysiikka ja urheilullisuus nousi uudelle tasolle, alkoi se näkymään myös kentällä. Suuri hatunnosto valmennukselta tälle pelaajalle, joka kovalla työmäärällä raivasi tiensä väkisin poikien ykköspesiksen pelaavaan kokoonpanoon. Eeliksen vahvuus on erityisesti vaarallinen lyöntipeli sekä pelin ymmärtäminen.

Poikien superpesis

Eetu Heiniluoma
Kankaanpään lahja manselaiselle pesäpallolle. Talven aikana roolia mietittiin ja kokeiltiin monenlaista mutta sitten se löytyi kuin salaman iskusta. Täytti paikkansa loistavasti kentällä ja joukkueen ulkopuolella, istui persoonana joukkueeseen loistavasti. Kunhan työnteko maistuu, kehitystä tapahtuu ja ovet eteenpäin aukeavat.

Iiro Koskinen
Tulevaisuuden johtavia pelaajia. Iso harppaus suoraan poikien Superpesikseen ja isoon sisäpelirooliin sekä yhdeksi palaseksi joukkueen kapteenistoon. Pelikäsitys sekä ymmärrys jo nyt hyvällä tasolla mikä lupaa hyvää tulevalle kaudelle.

Miesten suomensarja

Jussi Saariaho

Täysin tuntematon pohjalainen alasarjajyrä, joka nousi yhdeksi joukkueen ulkopelin kulmakivistä. Haastava koronan runtelema ja pilaama ensimmäinen kunnon talvikausi jäi väliin mutta näistä lähtökohdista äärimmäisen onnistunut debyytti suomensarjassa.

Joakim Tuuli
Nousi varsinkin loppukauden aikana ulkopelillisesti isompaan rooliin isoveljen vaihdettua maisemaa Kouvolaan. Kova työmäärä, nöyränä joka päivä.

Tuomarit:

Tyttötuomari: Ronja Kiikka, Ronja on muutamassa tuomarivuodessa kehittynyt paljon ja on hyvin avulias. Hän on valmiina tuuraamaan muita tuomareita, kun heille tulee yllättäviä esteitä. Ronja ottaa myös innokkaasti ottaa vapaana olevia tuomaritehtäviä.

Poikatuomari: Veeti Vehmas, Veeti on myös todella avulias muille tuomareille. Hänkin on tämän kesän aikana monesti tuurannut muita tuomareita. Veeti hoitaa myös monet asiat hienosti omatoimisesti!

Vuoden valmentajat:

MansePP junioreiden vuoden 2021 valmentajaksi on tänä vuonna valittu ryhmä, jonka toiminta lasten kanssa on jatkunut yhdessä jo viimeiset 5 kautta. Ryhmän valmentaminen on aina tavoitteellista ja kaikki harjoitukset ovat aina hyvin suunniteltuja. Niin harjoituksissa kuin peleissäkin asioita tehdään huolella ja tosissaan, mutta aina sopiva pilke silmäkulmassa.

Ryhmän joukkueille on tänä vuonna tullut menestystä niin peli- kuin kilpasarjassakin ja kruununa kaudelle 2021 oli hieno neljäs sija Tenavaleirin kilpasarjassa Loimaalla.

MansePP:n vuoden 2021 valmennustiimi on E-tyttöjen valmentajat: Hanne Aalto, Jyrki Borenius, Merja Halmetoja ja Veera Kähönen.