Innostusta liikkumiseen pelaamisen kautta – Manse PP G-pojat
Julkaistu: 31.05.2023 22.46

Innostusta liikkumiseen pelaamisen kautta – Manse PP G-pojat

Mansen junioreiden nuorinta kaartia edustavat G-pojat ovat syntyneet vuonna 2015 tai sitä aiemmin. Talvella päätettiin kokeiluna yhdistää tyttöjen ja poikien G-ikäiset harjoittelemaan samoilla vuoroilla ja kokemukset olivat siitä pelkästään positiivisia. Talvella monien harrastusten keskellä on aina menoja niin pienillä pelureilla kuin valmentajillakin, joten yhteisellä ryhmällä saatiin taattua aina vauhdikas meno jokaisena lauantai-iltapäivänä. Poikien ryhmään ilmestyi useampikin sellainen uusi harrastaja, jotka ehtivät pelata G-pojissa vielä pari seuraavaakin kesää – ensimmäisenä vuonna onkin siis keskitytty paljon aivan perusasioiden oppimiseen niin pesiksestä kuin muutenkin liikkumisessa ja motoriikassa.


Johtoajatuksena valmentajilla on ollut pitää liikettä yllä ja siten innostaa lapsia liikkumaan erilaisten pelien ja kisailuiden keinoin. Pesäpallon perustekniikoita toki opitaan matkan varrella, mutta hyvänä heittoharjoituksena käy vallan hyvin myös esim. kaupunkisota kevyillä palloilla viivalla seisomisen ja asennon teknisen hiomisen sijaan. Suurta suosiota sai myös junioreiden keskuudessa kotona suoritettava ”tehtävälappu”, jossa oli erilaisia tehtäviä lumipallojen tarkkuusheitosta alkaen. Ilmeet olivat treeneissä maireita, kun täyden leimalapun jälkeen valmennuskassista löytyi sitten värikynää tai Batman-teroitinta palkinnoksi suorituksista.


Ulkokaudella G-pojat pelaavat pienpesistä ja osallistuvat Junnusuperin turnauksiin. Lisäksi käytämme hyödyksi kesäkaudella perjantaisin tyttöjen kanssa yhteistä Kauppi 4 treenivuoroa järjestämällä sisäisiä pelejä sekajoukkuein. Kesän aikana käynnistyviin JunnuMansen pelitapahtumiin saavat myös G-juniorimme osallistua ja vastaavasti niistä oletettavasti löytyy vielä uusia harrastajia meille ”oikeaan joukkueeseen”. Keväällä onkin jo ollut G-ikäisten treeneissä vipinää, kun uusia lajikokeilijoita on ilmestynyt joka viikko – erityisesti tytöt ovat olleet erinomaisia pyytämään kavereitaan kokeilemaan hauskoja treenejä.


Pelit ovat kuitenkin parhaita hetkiä oppia sääntöjä ja erilaisia vastaantulevia tilanteita. Kovasti olemme mm. varoitelleet pesäpallokentän hankalimmasta matkasta kolmoselta kotipesään, sillä pitkällä reitillä moni saattaa nimittäin eksyä hieman lipun väärälle puolelle tai vaikkapa suoraan juomapullolle kavereiden luo – mutta aina joku muistaa myös juosta aivan oikeaa reittiä kahden kaaren väliin juoksua tuulettamaan. Hymy huulilla innostaen ja positiivisia pesisokemuksia rakentaen - siinä on G-poikien kauden 2023 tavoitteet tiivistetysti!

Uudet aloittajat ovat tervetulleita kokeilemaan pitkin kesää, ei tarvitse odottaa ensi talveen harrastuksen aloittamista!

Manse PP ry

y-tunnus 1960513-0

osoite: c/o Hämeen Liikunta- ja urheilu

Kuntokatu 17

33520 TampereVerkkolaskuosoite: 003719605130

Verkkolaskuoperaattori: 003721291126 

(Pankkiverkosta lähetettäessä DABAFIHH)

Paperilaskut: 19605130@scan.netvisor.fi