Markus Wirzenius Manse PP:n valmennuspäälliköksi
Julkaistu: 26.10.2022 11.05

Markus Wirzenius Manse PP:n valmennuspäälliköksi

Manse PP on palkannut seurahistoriansa ensimmäisen valmennuspäällikön ja tätä tehtävää on valittu hoitamaan Markus Wirzenius. Manse PP:n junioritoiminta on kasvanut viime vuosina harrastajamäärän ollessa nyt noin 240. Tällä hetkellä Manse PP:llä on joukkueita jokaisessa ikäluokassa, minkä lisäksi viime kaudella pelattiin naisten maakuntasarjaa sekä naisten- ja miesten Suomensarjaa.

Seurassamme on paljon sekä pitkään toimineita että uusia valmentajia, joille uuden valmennuspäällikön palkkaaminen on hieno asia. Valmennuspäälliköksi palkattu Markus on valmentajille ennestään tuttu valmennettuaan B-poikien ja miesten Suomensarjan joukkueita viime kaudella ja ollen osana Manse PP:n valmentajayhteisöä. Näin ollen Markus myös tuntee hyvin seuramme toimintatavat, joten olemme kaikki tyytyväisiä, että Markus ottaa uuden haasteen vastaan.

Meillä on kasvamassa paljon lahjakkaita junioreita ja haluamme valmennuspäällikön avulla tukea vanhimpien junioreiden pelaajapolkua kohti Superpesistä unohtamatta seuran nuorempia pesäpalloilijoita.

Markuksen palkkaus mahdollistui yhteistyössä Varalan Urheiluopiston kanssa, jossa Markus ottaa vastuulleen pesäpallon yläkoululeiritysten vetämisen. Seuratehtävien sekä Varalan lisäksi Markus hoitaa myös Tampereen Urheiluakatemian valmennuksia.

Mitä ajatuksia ja toiveita Markuksella on valmennuspäällikön työtehtävää kohtaan?

"Luonnollisesti olen lähdössä intoa täynnä kohti uusia haasteita. Hienoa päästä tekemää uutta seurassa, jonka ihmiset ja toimintaympäristö ovat itselle tuttuja. Oma valmentajaurani alkoi Hyvinkäällä noin 10 vuotta sitten. Valmentamisen alkutaipaleellani olin todella innokas itse opiskelemaan lajia ja katsomaan muiden joukkueiden treenejä. Harjoitusten suunnittelussa koin aina olevani aika yksin ja lopulta harjoitukset syntyivät muilta kopioimalla ilman ymmärrystä, miksi mitäkin tehdään, ja miten opetetaan nuorille pelin yksityiskohtia. Omana tavoitteenani onkin, että meidän seurassamme valmentaja ei koe enää olevansa yksin asioiden kanssa, vaan uudessa roolissani pystyisin tukemaan ja sparraamaan meidän valmentajiamme luomaan nuorille suunnitelmallisempaa ja laadukkaampaa arkea harjoituksiin. Tällaista apua ainakin itse olisin kaivannut urani alussa ja myös myöhemmässä vaiheessa. Valmentaminen on ikuista oppimista ja toivonkin, että seuran kaikki valmentajat vastaavat yhteiseen haasteeseen luoda meidän nuorille pelaajille yhä laadukkaampaa arkea. Laadukas ja mielekäs arki nuorille takaa sen, että meillä on jatkossakin harrastajia seurassa ja tulevaisuudessa yksilöillä on halutessaan mahdollisuus päästä aina superpesiksen asti."

Markus aloittaa työt loppuvuoden aikana.

Manse PP ry

y-tunnus 1960513-0

osoite: c/o Hämeen Liikunta- ja urheilu

Kuntokatu 17

33520 TampereVerkkolaskuosoite: 003719605130

Verkkolaskuoperaattori: 003721291126 

(Pankkiverkosta lähetettäessä DABAFIHH)

Paperilaskut: 19605130@scan.netvisor.fi